Sempozyum Konuları

    Geleneksel Gıdaların Sürdürülebilirliği:

  • - Sürdürülebilir geleneksel gıda üretimleri
  • - Geleneksel gıda üretim yöntemlerinin modern tekniklerle entegrasyonu
  • - Geleneksel gıdaların pazar payını artırma (pazarlama ve tanıtım)
  • - Geleneksel gıdalarda coğrafi işaretleme ve markalaşma
  • - Biyo çeşitlilik ve yerel tohumların korunması.

  • Yenilikçi Gıda Teknolojileri ve Geleneksel Gıdalar:

  • - Geleneksel gıdalarda yenilikçi işleme ve ambalajlama teknikleri
  • - Geleneksel tariflerin modernizasyonu
  • - Geleneksel gıdalarda katkı maddeleri ve koruyucuların yerine geçebilecek doğal alternatifler

  • Gıda Güvenliği ve Yasal Düzenlemeler:

  • - Geleneksel gıdalarda kalite kontrol ve standartlar
  • - Geleneksel gıdalarda gıda mevzuatları ve ülke politikaları
  • - Geleneksel gıdalarda izlenebilirlik
  • - Geleneksel gıdalarda gıda güvenliğinin sağlanması ve risk yönetimi
  • - Geleneksel gıda üretiminde hijyen ve sanitasyon standartları.

  • Beslenme ve Sağlık:

  • - Geleneksel gıdaların beslenmedeki rolü ve sağlık üzerine etkileri
  • - Geleneksel diyetler ve kronik hastalıklar ile ilişkisi
  • - Yerel ve geleneksel gıdaların fonksiyonel beslenme özellikleri

  • Kültürel Miras ve Gıda Turizmi:

  • - Geleneksel gıdaların kültürel miras olarak korunması ve tanıtılması
  • - Gıda turizminde geleneksel gıdaların rolü
  • - Yerel mutfakların ve geleneksel yemeklerin global tanıtımı

  • Geleneksel Gıda Sistemlerinin Sosyoekonomik Boyutu:

  • - Geleneksel gıda üretiminin küresel pazarlara etkisi
  • - Yerel ekonomilerde geleneksel gıda üretiminin ve ticaretinin rolü
  • - Geleneksel gıdalara dayalı yenilikçi iş modelleri ve girişimcilik fırsatları
  • - Geleneksel gıda üretiminin kırsal kalkınmaya ve üretici refahına katkısı

  • Çevresel Etkiler ve İklim Değişikliği:

  • - Geleneksel gıda üretim sistemlerinin çevresel sürdürülebilirliği
  • - İklim değişikliğinin geleneksel gıda kaynakları üzerine etkileri
  • - Geleneksel tarım yöntemlerinin ekosistemler üzerindeki olumlu etkileri.
  • - Geleneksel gıdalar ve göçlerin etkileşimi. Etnogastronomi
  • - Göç kimlik ilişkisi, yemek ve mutfak pratikleri
  • - Tarımsal üretim teknik, yöntem ve kültürünün geleneksel gıda üretimine etkileri
  • - Geleneksel gıdalar ve kültür-sanat
Konular

6. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU

Toros Üniversitesi

07-08-09 Kasım 2024

Sempozyum Tarihi